Polska – Niemcy U-20. Rusza rezerwacja biletów!
Z drobnym opóźnieniem ogłaszamy możliwość rezerwacji biletów na międzynarodowy mecz reprezentacji, który 7 października o g. 18:00 zostanie rozegrany w Rzeszowie. Gorąco wierzymy, że stadion wypełni się do ostatniego miejsca!
Sanok centrum polsko-słowackiej myśli szkoleniowej
Obiekty Wiki Sanok, przez dwa dni (10-11.09) zamieniły się w centrum sportowo-szkoleniowe, na potrzeby organizacji drugiej części projektu „Futbol ponad granicami” dofinansowanego przez Stowarzyszenie Euroregion Karpacki w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Program Interreg V-A Polska – Słowacja 2014-2020.
Reprezentacja wraca do Rzeszowa!
Stadion Miejski w Rzeszowie ponownie będzie areną zmagań reprezentacji narodowej. Tę radosną informację przekazali podczas wspólnej konferencji prasowej Prezes Podkarpackiego ZPN Mieczysław Golba oraz Prezydent Rzeszowa Konrad Fijołek. Mecz U-20 Polska – Niemcy rozgrywany w ramach Turnieju 8 Narodów zostanie rozegrany 7 października (czwartek) o g. 18:00.
Futbol ponad granicami zawita do Sanoka
Po szkoleniach online, które miały miejsce w poprzednim kwartale, czas na kolejny etap Projektu dofinansowanego przez Euroregion Karpacki.
KEEZA sponsorem Podkarpackiego ZPN
Oficjalnie wszystkie rozgrywki od kl. O do kl. B na Podkarpaciu zyskały sponsora tytularnego. Dziś, podczas konferencji prasowej w siedzibie Podkarpackiego ZPN podpisano umowę partnerską. Podczas meetingu Prezes Golba poinformował także, że Podkarpacie ponownie będzie gościć Reprezentację Narodową.
Mieczysław Golba Wiceprezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej!!!
Podczas wczorajszego Walnego Zebrania Sprawozdawczo – Wyborczego piłkarskiej centrali Prezes Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej został wybrany Wiceprezesem ds. Zagranicznych. Nowym sternikiem polskiej piłki został Cezary Kulesza.

TOMADEX

statut i regulaminy

oferta

PodkarpackiZPN

Podkarpacki Związek Piłki Nożnej informuję, że w dniu 29 grudnia 2020 roku Komisja ds. Nagłych Polskiego Związku Piłki Nożnej podjęła Uchwałę, na mocy której PZPN upoważnił Wojewódzkie Związki Piłki Nożnej do wystawiania w sezonie 2020/2021 z upoważnienia PZPN, dokumentów potwierdzających członkostwo klubów w danym wojewódzkim ZPN-ie i PZPN oraz ich uczestnictwo we współzawodnictwie sportowym dzieci i młodzieży, zgodnie z postanowieniami Uchwały Zarządu PZPN nr IX/140 z dnia 3 i 7 lipca 2008 roku w sprawie organizacji rozgrywek w piłkę nożną.

Niniejsza Uchwała ma na celu usprawnienie procesu wydawania zaświadczeń, które są niezbędne klubom do organizacji treningów, meczów, czy zgrupowań piłkarskich.

Zgodnie z powyższą Uchwałą, kluby działające w strukturach Podkarpackiego ZPN, mogą zwracać się o wydanie takiego zaświadczenia i składać wnioski na adres e-mail wg poniższego schematu w treści podając:

• Pełną nazwę klubu
  • Adres w formacie: miasto/wieś (kod pocztowy), ulica, nr,
  • nr REGON

Wiadomości mailowe należy przesyłać na poniższe adresy zgodnie z przynależnością siedziby Klubu do terenu działania:

Podokręg Rzeszów oraz Podokręg Dębica: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zaświadczenia będą przygotowywane w kolejności zgłoszeń i przesyłane w odpowiedzi mailowo przez pracowników Biura. Ze względu na spodziewaną bardzo dużą liczbę aplikacji jak i przerwę w pracy Biura w dn. 1 – 3.01.2021 r., czas realizacji dokumentów może się wydłużyć, dlatego też prosimy o cierpliwe oczekiwanie na odpowiedź.

Chcemy również podkreślić, że zgodnie z obowiązującym stanem prawnym, wystawiane zaświadczenia będą uprawniać do organizacji zajęć dla dzieci i młodzieży uczestniczącej w rozgrywkach. Nie mają natomiast zastosowania w przypadku zespołów seniorskich.